Bakom mina solglasögon..

Bakom mina solglasögon kan ja va mig själv...Nej ush! Det kan jag inte, o jag gillar inte heller den låten. 



Brorsan och jag bytte bakom ratten, nu skulle han äga på volleybollplanen och jag köra hemåt. Vi stannade till på affären, pappa sprang in och jag satt kvar.

Solen stod fortfarande någorlunda högt och värmen gassade på genom rutan så jag sträckte mig efter mina solglasögon. Dom var smått skitiga, och eftersom jag inte hade något bra att rengöra med så kikade jag i ett annat fodral som också låg där. O visst, där fanns just trasan som jag sökte, och den rengjorde riktigt bra.
Precis när jag funderade på var den kommer ifrån känner jag en sur lukt..eller snarare stank- som blev värre. Jag tittade mig omkring i bilen, ner på glasögonen igen, lyfte upp rengöringsduken och innan jag ens hunnit lukta slängdes den snabbt iväg..spya! Den luktade spya!


-I mitt minne dök det upp en bild. Det måste ha varit för säkert tio år sedan, där jag sitter och rengör ett annat par glasögon med samma duk..och samma lukt! -

Det tog inte lång tid innan jag tyckte att glasögonen var jätterena och snabbt lade ihop trasan i det rätta fodralet. Det får nog stanna där resten av tiden och jag tror inte längre att jag vill veta varifrån den kommer.



Dagar som blir bättre

Vissa dagar är helt enkelt inte ens dag.

Denna måndag kan man nog säga var en sån dag för mig. Fast det bästa med såna här dagar är att man inom en snar framtid får en dag som är alldeles speciellt gjort för en, för mig!:) Dagen börjar med regn. Som faktiskt till en början var helt okej, tills framåt kvällen då andra saker började hända.

När jag kom hem från stan var allt fortfarande i sin ordning. Jag hämtade ett glas vatten och kröp sedan upp med en filt och en bok inne på mitt rum, på det härligt fluffiga duntäcket som är gömt under mitt indiska överkast:) Där började jag några timmars läsning. Kylan spelade just då ingen roll eftersom jag hade filten, och regnet som både sågs och hördes utanför fönstret kändes som en vinst! Jag hade till och med tankar att ta en spingtur=)

Jag minns inte riktigt när eller hur, men kvällen följdes av missar med bland annat; raderade foton, en dator som har ett eget liv, kyla så in i norden och (förhoppningsvis det sista men också det allra ondaste) så går jag och slår in tårna i golvet så de gör för j*kligt ont..

Jag undrar bara; vart är mina foton och var är sommaren, eller åtminstone vart är lite av solen?

"det bästa med såna dagar här är att man inom en snar framtid får en dag som är alldeles speciellt gjort för en, för mig!det bästa med såna dagar här är att man inom en snar framtid får en dag som är alldeles speciellt gjort för en, för mig! det bästa med såna dagar här är att man inom en snar framtid får en dag som är alldeles speciellt gjort för en, för mig!"

Tack, ja behövde bara höra de en gång till :)





Födelsedagsfirande och kyckling med Ingefära..i!

Måste börja med att säga tack Johanna för en härlig kväll! Bra att du fyllde år just igår för de blev en mysig kväll med bra människor -jordgubbar- blommor-musik-prat&skratt-fika och ett par koppar te:)


 

När jag kommer tillbaka till Hanna, står hon och förbereder maten till senare på kvällen. Ris och kycklingklubbor. Kyckling måste vara bland det bästa som finns, även fast både hon och jag vet att jag av någon anledning har svårt med just grejen att äta kyckling så, från benet. Ändå bestämde vi oss för att övervinna det och köra på just detta. Helt okej och det kommer gå bra:)

Jag tar en sväng in i köket och hon berättar att ingefäran ska in under kycklingens hud(!) för att få den bästa smaken.. Jag flämtar till och frågar hur man ska kunna lägga det under huden. Just när jag börjar förstå vad det innebär tillägger hon att det är jag som får fixa det. USHush ush..!! något mer än så hinner jag inte tänka förrän jag kollar upp från kycklingen o ser att hon står och ler. Självklart hade hon inte räknat med min hjälp till det:P o de är jag rätt så tacksam över! :)



Sprudlande kreativitet, ja tack!

Tack någon, jag gjorde det!
Även fast det inte alltid är så komplicerat så kan det ta ett tag att låta en tanke bli förverkligad. Jag förvandlade ett par alldeles för gamla jeans till shorts och fixade en klänning så man faktiskt kan tänka sig använda den..iallafall jag;) I flera dagar har jag gått och känt av hur det lixom sprudlat i tanken, ett sprudel av förändring för olika tyger&kläder. Och nu äntligen blev det något av det också! Symaskinen som jag trodde lagt av fungerade faktiskt riktigt bra för att vara så gammal och skrövlig, behövde bara bli lite irriterad ett par gånger men det gick snabbt över när den börja fungera igen. =) Ibland äre gött o leva!




-Mitt liv är nu. Inte då och inte sen och ingen annanstans, och min enda chans. Mitt liv är nu-

Totta

onsdag kväll

Inne hos mig, bakom adventsstjärnan som fortfarande hänger kvar bara för att den har så mysigt guld/rött sken, smattrar regnet mot rutan. I rummet intill sitter jag och smuttar på mitt silverte och hoppas att natten snart blir morgon igen. Joshua Radin sjunger sin stämma lika fint som alltid och Melissa Horn står på tur att spelas..

..Do you remember when we first met? I sure do
It was some time in early September
Though you were lazy about it, you made me wait around
I was so crazy about you, I didn't mind

So I was late for class, I locked my bike to yours
It wasn't hard to find, you'd painted flowers on
Guess that I was afraid that if you rolled away
You might not roll back my direction real soon

Well, I was crazy about you then and now
The craziest thing of all, over ten years have gone by
And you're still mine, we're locked in time
Let's rewind

Do you remember? Joshua Radin

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0