Första spåret på att julen närmar sig

I år har jag försökt begränsa mitt julstjärneanvändande. Det har varit lite svårt vissa år då jag tycker den lilla stjärnan i fönstret är så fin, speciellt den rödaktiga i metall som får det där mysiga ljuset. Ett år hängde den året runt till och med. Men nu hade jag planerat att allt som har med julen att göra är välkommet först den första advent. Den planen stöp i backen idag när jag kom till skolan och skulle baka lussebullar. Och inte bara en sats, utan fyra. Fast glad blev jag, är ju lixom min favorit kring jul! .."lusse lelle lusse lelle.." För mig handlar den om lussebullar och mig, Elle.

Tandis

Sitter och flåsar ut hos tandläkaren, tjugo minuter till godo=hade inte behövt jäkta. Men hellre är jag ute i god tid än tvärtom. Hade tänkt vänta på kallelsen då visdomständerna ska opereras ut men skrev efter ett tag utan någon bättring ihop ett par rader.. "..har över en månads tid haft lite strul med käken, inte kunnat öppna munnen riktigt, omöjligt att gäspa och ont längst bak i käken där visdomständerna sitter, tänkte höra om det kanske behöver kollas upp eller om jag ska vänta på kallelsen?..." Så nu, två dagar senare sitter jag här och väntar på undersökning. Ibland går det undan! Hoppas nu det går bra också:)

Fars dag idag

Ja idag är det fars-dag. På riktigt. I tre veckor har jag gått och trott "nu på söndag är det dags, måste komma ihåg att ringa pappa".. har alltså blivit rätt lurad av all reklam som spelats om och om igen, förstår inte varför de börjar flera veckor innan lixom.. menmen, det fungerar ju tydligen. :)
Så hoppas du haft en bra dag Pappa!


Lördagsgodis!

Nu var det dags, jag vet inte hur många gånger under hur många år som jag, då jag gått förbi lösviktsgodiset viljat köpa hem en massa och hälla upp i en burk. Jag får. Så nu gjorde jag det, var inte alls sötsugen, men godiset skulle hem till burken, nu står den här! Check!
Sen har jag aldrig träffat någon som blir så glad av att stå vid charkdisken och handla kött som Sebastian, stora lass av olika typer kommer han hem med, det och ett stort smajl!:)

Bakelser

Halloween är här, igår började det och vi fortsätter med tårtor och bakelser i dess anda. Pumpor, och spöken. Imorgon väntar spindeltårta och pumpatårta, bland allt det andra mer vardagliga.
Gjorde även P7 för första gången och belgiska våfflor som doppades i choklad.
Imorgon har jag fått äran att baka ut surdegsbrödet Elvira, och eftersom det är fredag imorgon så kommer det vara extra gott med tranbär i! Ska bli spännande att baka, håll tummarna för att det går vägen!:)

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0