ABK

 
 
 
ABK, Anorexi- och BulimiKontakt, är en riksförening som på olika sätt arbetar för att Vi- Du och Jag ska kunna leva och vara oss själva.
 
 
Jag har nyligen blivit mentor där, äntligen! Jag har länge viljat hjälpa till på det här området, så nu när jag hittade det här sättet som passar bra så vart jag jätteglad.=)
I Skellefteå där jag bor finns det ingen lokalavdelning, så jag tog istället kontakt med Luleås och blev medlem därigenom, vilket gick hur bra som helst! Så nu är jag den första och (tyvärr) enda mentorn i Skellefteå från ABK. Är det så att vi är fler här, så hojta till! Det är guld värt, det kan jag lova.
 
Det finns mentorer både för de som är drabbade av en ätstörning, men även för deras anhöriga.
För att få detta fina stöd så behöver man bli medlem i föreningen, vilket kostar en liten summa (summan är beroende på vilket medlemskap man väljer). Ni kan läsa mer om de olika medlemskapen på deras hemsida http://www.abkontakt.se/
Där kan ni även läsa vidare om olika typer av stöd och hjälp, även om hur du själv kan hjälpa till och stödja, om du går i de tankarna.
Det är enkelt att höra av sig till lokalavdelningarna, så jag kopierar in listan från hemsidan, och skulle det vara så att din stad inte är med, så går det jättebra att kontakta en annan, eftersom man kan få stödet på olika sätt. (träffar, mail, telefon)
 
Specellt nu i Jultider kan hjälpen vara extra viktig.=)

Må väl!

Varm choklad en fredag

 
 
Sitter här i soffan med en stor kopp varm choklad. Nyser och snörvlar om vartannat. Idag hade varit sista dagen på kondis innan julen, det känns trist att missa för just dagarna innan jul brukar vara rätt mysiga. Alla människor som går runt med en trivsam, julig stämning (bortsett från de som stressar in i sista stunden då.)
Hoppas ni alla får en fin jul!
 

 

Helg

Då var denna helg över. Sköna dagar, middag med trevligt sällskap i fredags, filmkväll med den fina och julbak.=) Det mindre sköna har varit sjukdom, Sebastian som varit liggandes och jag undrar ifall ja råkat på öroninflammation. Ifall det inte blivit något bättre tills imorgon så ringer jag doktorn. Det gör ju för sjutton ont.
Nog med sånt! Nedräkningen kanske kan börja imorgon, en vecka kvar då. Det ska bli så mysigt med jul! Träffa den närmsta familjen, Hanna och Mormor åker upp, Johan åker ner, och så Seb och jag förstås. Alla ska vi träffas på landet hos föräldrarna.=) Ser så mycket fram emot det!

Nio dagar innan jul.

Nu är nästan alla julklappar fixade, vi var en sväng ner på stan idag och hittade ett par som jag snart ska slå in och lägga under granen i väntan på att vi åker ut på landet. I veckan var det lucia, vilket betyder mycket bakning för bagerier. Det var en upplevelse, rulla lussebullar upp till två tusen är första gången jag gjort, men nog inte den sista. Lucia har jag alltid tyckt varit en sån där supermysig dag. Levande ljus, lussande med fina sånger och katter. Lussande tillsammans med syster, och senare med broder också, gärna tärna och lucia på samma gång!=) Iår lyckades jag tyvärr inte pricka in att se något luciatåg men det blev ju som bra ändå på nåt vis!:)
 
Jag har sekat efter en del med mitt skrivande och fotograferingen känner jag, men här är iallafall ett par bilder från bageriet. Vårt surdegsbröd Elvira, supergott och helt gudomligt på fredagar då det bakas med tranbär i! Favoriten=)

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0