Tårar av skratt, snart är det sommar!

Flyg, polkagrisar, skratt, express, sushi, idrott, regn, grönt, kvällssol, promenader, raggare, tuta, smsbiljetter, ekologiskt, lådvin, foto, buss, klassen, skor, syrener, teckenspråk, lycka, ungdomar, sniglar, twister, brillor mm..mm!



Det är sommar i Örebro, även fast det kom ett riktigt ösregn som efterlämnade sig stora vattenpölar så var det ljummet i luften och det luktade gott från syrenerna. Tiden går faktiskt för fort nu och jag börjar ångra att jag för någon månad sedan önskade tvärtom. Kollade just igenom bilderna som vi tagit under resan..love it!




Det är ändå något speciellt när man viker sig av skratt, försöker ta sig upp från golvet och samtidigt torka bort tårarna som inte gick att hindra. Om ett skratt skulle förlänga livet känns de just nu som jag skulle kunna leva en evighet!

Doft av sommar

Det doftar sommar
För några veckor sedan såg vi första fjärilen, en mörkröd/brun med vackra mönster på vingarna, som flög runt i solen och lekte då vi andra satt inne på lektion.
Förra veckan börja vaktmästarna klippa gräset och det luktar som det alltid brukar göra av nyklippt gräs.
För varje dag som går, för varje solglimt blir naturen snäppet grönare än innan, harsyran i skogen skiftar mellan limegrön och mossgrön, vindarna blåser med lite värme.

Igår var en underlig, faktiskt riktigt, riktigt bra dag! En av de bästa under de här två senaste åren. Min klass är unik. Tror dock det blir svårt att återberätta denna dag på liknande sätt det hände så man förstår, om man inte var en av oss som var där..så ja tror jag hoppar över just den biten. Du får lita på mig istället :)
Solen sken hela dagen och efter skolan fixade Jenni och jag en frukstallad, apelsin, kiwi, äpple, jordgubbar, björnbär som vi tog med oss ut i solen tillsammans med en filt. Så mysigt. Sålänge solen var framme kändes det som att sommaren faktiskt är påväg hit, på riktigt nu. Däremot stockade det ihop moln lite då o då, och dom hade tydligen bestämt sig för att sikta in sig på solen de oxå.fast de gjorde inte så mycket för vi skulle ändå vidare.
Jenni o jag samlade ihop våra grejer o körde mot stan -Du har så konstig musik i din bil att den blir bra!




vatten vatten bara vanligt vatten..

Vaknar upp på förmiddagen och går ut i köket där Kicki står, hon påpekar ganska snabbt att vattenberedaren inte fungerar, att det kunde vara bra att jag visste det. Visst säger jag och tänker att det var väl väntat eftersom de varit problem med den tidigare, går ju lika bra att koka i kastrullen :) No problemas!
Lite senare hade jag planerat en dusch o hårtvätt innan gästerna kommer, så jag börjar tappa upp vatten i badkaret o undertiden tvättar ja av ansiktet vid handfatet. Vattnet är lite ljummet men ja låter de rinna ihopp om att det snart kommer igång med värmen, för de brukar ju vara så ibland. 
Efter att ha stått där en stund, har vattnet fortfarande samma temperatur, om inte snäppet lägre. Då börjar det komma ord i huvudet som vattenkokaren, vattenberedaren, vattenkokaren..och det går långsamt upp för mig att det nog inte var vattenkokaren hon sa var trasig, utan pumpen..
Då var de bara att tänka om, att ge upp fanns inte så jag började koka vatten i vattenkokaren (tack någon att den inte oxå var trasig) o tillslut efter lite besvär så va de klart. Nyduschad o fräsch!

We got the bling!

We Got The Bling*, yes skulle tro de iallafall!




Woow, jag vet inte varifrån det kom men det känns som jag skulle kunna flyga bara det var sol och ljumna vindar! 
Efter att ha legat nere och orkeslös några dagar nu var det som att allt, för en liten stund sedan vände. Hur det på bara en natt kan vända från att vara frisk till sjuk har jag haft tid att spåna på i mina lugna ta-igen-dagar. Tyvärr kom jag inte på någon bättre lösning än innan för det, men det är ju på ett sätt bra för då har jag något att fundera på nästa gång jag blir sjuk! Kanske ska jag skicka vidare funderingen till någon annan? Eller dela.. vi delar på den, de blir nog bäst :) 
Vart var jag nu då..just ja! Frisk-sjuk över en natt, sedan orkeslös till fylld av energi och kreativitet. Svårt att säga exakt hur många ideér som dök upp i mitt fixar-trix-sinne, men de va bland annat ett antal plagg som sågs en ny framtid, skolarbetet förvandlades från en tungviktsboll till en heliumballong och månaden fram till sommaren kändes inte alls lika lång som tidigare. Jag till och med städade ur mitt rum och bytte sängkläder, allt gick så fort och sen var de klart. Och visst..jag blev ju trött och smått påmind att jag trots allt inte har all den extra ork som jag tror till att fixa o trixa då jag i första hand ska preparera mig så jag kan komma tillbaka till skolan de sista dagarna nu innan helgen. I vilket fall så var det en riktigt mysig, härlig, underbar känsla. Sen om det berodde på den uppfräschande duschen, kaffet jag drack för en liten stund sedan, att jag fått igen aptiten, eller  vetskapen av att jag kommer sova så mysigt i mina nya lakan... det spelar egentligen ingen roll denna gång. För jag tänker ändå inte analysera det mer! HaH, sådeså. ;)


(*Jenni we got the bling!)

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0