Torsdag på Söder

Klockan ringde 10.00, trots sovmorgonen lockade tröttheten ner mig i sängen igen efter att jag slagit igång tvn. Idag skulle bli en lugn dag, en dag att bara njuta av att vara på Söder, i standen som jag så mycket höjt i mina tankar. 
Vi städade, åt frukost och framåt eftermiddagen fixade jag mig iordning för då var det dags att träffa Johanna. Jag kom en stund tidigare till Medis, så jag satte mig på trapporna mot solen och njöt av att bara vara här igen. Det är så fint, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör denna känsla, men fint är det!
När Johanna mött mig så vandrade vi iväg längs med Götgatan, in i ett par affärer samtidigt som vi uppdaterade varandra med de senaste månadernas händelser. Inne på Designtorget hittade jag en fiffig kylhållare till vinflaskor, även en vas i plast. Låter kanske inte så spektakulärt fint med en vas i plast, men den är smått häftig och jag tror den kommer stå fint hemma. :)
Kvällen avslutades i Tantolunden, vi vandrade runt i parken tills vi hittade hennes vänner. Ett trevligt litet gäng, så det var skönt att slå sig ner i solen som sakta men säkert var på nedgång. En thé fick hålla mig varm och framåt nio avvek jag då de andra skulle vidare mot utgång.
Kom hem till nybakat bröd som syrran fixat tidigare under kvällen, focaccia..mums! Det plus en kopp varm choklad  och lite skrivande knöt ihop kvällen.
Imorgon är sista hela dagen innan lördagens hemfärd. Jag hoppas på sol!

Smultronställe

Mitt smultronställe i sommar har blivit vår balkong. Där gror blommor och kryddväxter. Den vitgröna trästolen lockar mig gång på gång så fort solen är framme, om än bara några minuter tills nästa moln passerar.
För ett par dagar sedan, en lite kyligare kväll satt vi här och pratade tills regnet började falla, även sånna dagar bevisar att saker och ting står rätt till.
För ännu lite längre tid tillbaka var jag med föräldrarna och Johan i Norge, i Trondheim för att fira mosters 50-års dag. Tog några bilder som jag hoppas kan beskriva en del av den vackra utsikten från huset uppe på berget, kyrkan vi besökte och ett par andra ställen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Muffins i den nyttigare formen

Med en fetaost i kylskåpet och en snabb titt in i skåpet där muffinsformen stod, blev det grekiska muffinsen gjorda. Soltorkade tomater, oliver och rökt grekisk feta. Har aldrig tidigare gjort eller smakat matmuffins men tyckt det verkar vara en bra idé. Och det var det.=)
Sedan har eftermiddagen bestått av läsning ute på balkongen i solen. 20 grader även nu, då klockan börjar närma sig åtta- Det är vad jag tycker är sommarkänsla.Håll kvar den tack!

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0