Midsommar

Solen strålar sådär underbart som man idylliskt gärna tänker att dagar under sommaren ska vara. Flera gånger märker jag att jag går och ler för mig själv. Det är midsommar och den fina dagen har bara börjat!
Det väntar en picknick med bland annat jordgubbar, trevliga samtalsämnen..hiih..en blommig filt, en kortlek, pastasallad och såklart blåbärspajen som vi längtat efter!
Senare på kvällen i samma park, med en extra filt för att hålla värmen och myggen borta, dök ett yngre gäng killar upp som satte sig en bit längre upp. Efter ett tag, när vi var påväg därifrån kom två av dem emot oss och började tafatt fråga ett par frågor som nog var tänkt som ett försök att ta kontakt..efter en stund gick dom tillbaka. Guu va jobbigt det blev, ja tyckte så synd om dem.
Men en fin kväll med härligt väder, sol och ett och annat myggbett. Tack tjejer!:)



  

Det regnar

Nu kan jag sova gott. En lagomt lång promenad i regnet var vad som behövdes. Eller lagom..hade gärna gått en längre bit om det inte varit kväll och en tidig morgon som väntar. Påväg neråt bäcken hörs ett högt fågelljud bakom mig, Storspoven cirklar runt ovanför, vid sidan om och varnar för att skydda sina ungar. Jag känner hur regnet droppar ner på min luva, kan inte låta bli att vända ansiktet uppåt skyn. Frihet! En bit längre fram längs vägkanten ligger en grå/svart liten klump som på håll ser ut som en sten, men när jag kommer närmre ser jag att det är en liten fågel. Stackars liten.
En kopp te, en film & rosorna från fredagens skolavslutning.

Sommarlov

Mitt sommarlov. Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli.. Då är man ledig hela långa dan. Och alla människor vill ut på landet, och nästan ingen vill bo kvar i stan. Mitt sommarlov. Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli, med bad och sol och jordgubbar och glass. Tänk när man springer barfota i gräset och humlor surrar kring i solens gass. Och jag ska önska mig många soliga dagar så det blir varmt i vattnet i vår vik. Mitt sommarlov, vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli, med alla blommorna på gröna äng. Man står och ser på hästarna i hagen och vet att inget är som sommaren”.

Ytterligare en skolavslutning, fast på ett litet annat sätt än vad jag tidigare varit med om. Förr har avslutningar genom skolåren handlat om ett avslut, en längre paus från vardagen som bestått utav plugg- En chans till en nystart, ett varmt lov. Sommaren!
Ett år har gått, det är samma tid, samma månad men jag var inte en av de som efter denna dag skulle ha ett veckovis långt sommarlov. Jag är ingen elev längre.
Vi samlades på plats för att sedan tillsammans promenera ner till stan där avslutningen skulle hållas. Många glada barn, härligt pigga sommarfärger överallt och ett strålande väder som passade barnens sånger perfekt. Dags för deras första sommarlov!!


 

& Johan tog studenten. Grattis och lycka till! När vi stod där utanför och tog emot dig så..så...så lixom kände jag mig stolt över att ha dig som bror. Du är bra=) Nu tycker jag du först och främst ska bli fri från förkylningen så du får de sommarlov som du verkligen är värd. Ska bli spännande att se vad du hittar på framöver.





















Ni är fantastiska.

En bedövande kreativitet



Med en början till en bedövad hals av tabletter med, smak av mint längtar jag faktiskt nu efter hostmedicinen, trots att den tydligen smakar lakrits. Om man sveper fort och sen vatten så borde det gå. Huvudsaken att hostan ger sig och jag får vara tillbaka i verkligheten så fort som möjligt!

Men det kommer alltid något gott ut av det onda. Över en veckas lugna dagar ute på landet har bidragit till lite kreativitet. Mycket för dig, lite för mig. Lite för dig, mycket för mig. Foto. En latte med mönster. Och sommarens klänning har redan blivit sydd. Tanken som började förra sommaren har nu fått bli ett klädesplagg. mörkblått, blommigt, fladdrigt.



 

Det bästa..




Under dagen förvandlades det molniga, kyliga nästan regniga vädret till solsken och alla olika slags lag- med och utan utklädnad -körde järnet på sina egna sätt i matcherna. Mitt favoritlag är utsett. Med en ko i spetsen tog vikingarna sig genom matchen som i en musikal- sång, dans och skicklighet. Great!:)
Kvällen blev spontan, från början visste ingen riktigt vad som skulle hända mer än att de skulle träffas. Jag hade så gott som bestämt mig för att istället åka ut till det lugna landet, men något-i de sista minuterna gjorde att jag bestämde mig för att vara med under kvällen, just eftersom känslan var att detta skulle bli en av de härligaste kvällarna någonsin!:)

Den soliga dagen förbyttes på något märkligt sätt åter igen till regn, men det gjorde mig ingenting eftersom jag nu har en alldeles utmärkt jacka, nu är ja beredd på vad som helst! 
Vi möttes upp på Marieberg.
Skratt-Flams-Dans-Sång-Grease
Sen ut på dansgolvet!
En kväll med brudarna, såå mycket tack till er:)


Senare under kvällen, efter timmar av dans började jag känna av hur ont det gjorde i kroppen, en riktig såndär sjukkänsla kröp sig på. Men inte skulle det väl vara tänkt att all denna fina kväll skulle sluta i sjukdagar? Nejnej inbillade jag mig själv när jag kom hem och gick och la mig.
Morgonen därpå var jag inte alls lika övertygad..massa feber och förbaskat ont i hela kroppen. Jag hade nog känt rätt kvällen innan.
Dagen for förbi utan att tiden egentligen gick, eller den gick otroligt fort utan att jag hann med. Sängliggandes. 
Traumatisk eftermiddag.
Förlåt att jag gjorde er oroliga, tack för att ni finns!

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0