Moln o lite sol



Mest moln och regn idag. Men lite sol!
Vet inte riktigt vad det är som händer med mig, har sökt tre jobb på bara några dagar. Spontant tänkt och sen hört av mig. Kanske det blir något av detta, kanske inte. Återstår att se:)
Förhoppningsvis stillar det stunderna med paniken, det är inga trevliga stunder.


Nostalgi

Hansons I will come to you spelas och plötsligt dyker den där känslan upp som jag haft just densamma, fjorton år tidigare. De stora idolerna för kompisarna och mig, vi samlade affischer och brocher, allt möjligt där de var med. Vi tillochmed fotade affischerna i hopp om att det skulle se ut som vi träffat bröderna i verkligheten..vilket gav en liten besvikelse när framkallningen var klar. Tvärt emot det vi tänkt, såg precis ut som om det satt upptejpat på en vägg, och blixten mot det glansiga pappret gjorde att det glänste i deras ansikten. Men det gjorde inte så mycket, musiken var lika bra för det och jag var fortfarande minst lika kär i trummisen.
Nästa gång ska jag köra utan blixt.

Tisdag

Har just övat mig på frisörsyrket. Lovade att hjälpa en kollegas dotter med en inbakad fläta inför avslutningsbalen imorgon, så nu har vi flätat- flätatupp- flätat-flätatupp- flätat-flätatupp- flätat- tills det blev som hon tänkt sig.:) (Kan dock hända att den blev utbakad..)

Idag har varit en sån där lång dag som det hunnit hända mycket på. Dels var vi en enastående publik till den traditionella brännbollsmatchen mellan lärare och årets 6:or. Lärarna vann- såklart;) snyggt jobbat kollegor, bra hejjat alla barn:) Musikövningen inför morgondagens avslutning lät riktigt vackert. Redan när barnen väntade ute i korridoren med mig började de på eget initiativ sjunga låtarna, vackert! Vi hann även med vattenkrig, och att bli inlåst i källaren. Tur att lampknappen var nära, och att en mobil fanns med dit ner.

Sikken värme.




Helt otroligt varmt, riktigt skönt och de ljumma kvällarna på balkongen påminner om kvällarna i Greklands hetta. Plantorna har redan börjat visa sig, tre solrosor innan jag åkte ut på landet. Blir spännande att se vad som hänt nu under några dagar.
När semestern börjar ska jag blanda en sommardrink, lagomt till midsommar!:)




Här på landet har det börjat hända ännu mer saker i köket, tapetseringen påbörjades igår och idag sätts de sista remsorna på plats. Bra jobbat av Kiciki och Nisse! Hade varit shysst om de var lika nöjd med färgen också efter deras slit i värmen..
"Känns som att bada i pistageglass.."
Men det blir nog jättefint när köket och allt det andra är på plats!:)







Igår rasslade det till i buskarna ute vid ladugården, visade sig vara igelkotten som varit runt hos grannarna men nu inte setts till på några dagar. Det var såklart för att den tagit en resa ner till oss! Lite smått galen rotade och luktade den sig hit och dit, och när man inte såg den på grund av de höga växterna kunde man enkelt avgöra var den var genom att se gräset bölja fram och tillbaka efter kottens rörelser. Frida fick syn på den o blev smått nyfiken, men av någon anledning vände hon och gick sin väg.








Vid tre på natten vaknade jag till och kikade ut, såå vackert!!
Senare på morgonen blåste det upp med kalla vindar och regn. Fasiken att jag slog sönder spindeln igår. Fick lite panik när den vandrade på mig..och tidningen låg just bredvid. Förlåt.

Blåbärsglass

En solig dag, tack! Har planterat både solrosor och tomatplanta, lite sent men vem vet, kanske växer det ändå. Hoppas på det, för isåfall kommer de få känna världens ljus från balkongen- som äntligen är på god väg att bli en trygg och säker plats!:)
Förutom frön har det varit en såndär dag med alldeles för många spindlar..uppe i taket, på väggen, trappan, på kaffebryggaren, golvet, påväg mot mig. Hjälp.

-------
Kvällens himmel var sådär vackert lilablå som blåbärsglassen syrran brukade välja när vi var små och det var glassdags. Nu har solen nyss gått ner, säkert påväg upp om ett par timmar igen. Dags att säga godnatt:) Hoppas på en lika härlig dag imorgon! Eventuellt en cykeltur runningen runt.

Efter sommar..



Nytt kapitel efter sommaren!




Hade inte haft något emot att få veta det lite tidigare än två veckor innan skolavslutningen, men å andra sidan, nu äre så och så får det vara.:)

Är just nu i flygande tankar över hur mitt nästa kapitel ska påbörjas..
..är det nu flytten från Umeå är dags? Eller vara kvar här en stund till?
..kommer jag kunna ha kvar lägenheten? Kommer jag hitta nytt jobb?

Efter en natts sömn och lite distans från samtalet så känns en lättnad och friheten gör sig påmind. Fast ändå en bit av ovisshet hur det kommer bli. 







Bocka av

Invigde cykeln efter vinterns vila, mot första momentet som nu är avklarat, sen hem för att äta frukost och bättra på teckenspråket i sångerna till avslutningen. Gamla ord är inte allt för lätta att hitta synonymer till, som tecknas med svenska ord och inte på teckenspråk..många beskrivelser som hade kunnat bli riktigt fina om det fått vara teckenspråk- bara. Tur att det är roligt att översätta och pyssla ihop:)


[youtube 7FsEFDz88A]

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0