Överraskad

 
När jag kom hem idag så möttes jag av tända ljus och ett fint inslaget litet paket med snören runt. Sebastian satt vid andra sidan av bordet och väntade på mig. När jag hoppat ur jobbarkläderna och i mjukisarna fick jag order att öppna.
Min finaste gav mig "morgon dagg" i en droppe att hänga längs halsen. Så underbart fint det är, mitt i prick!
Tack älskling!
 

Solig måndag

 
Förra veckan.


Imorse gick Sebastian med mig när jag skulle till skolan. En kylig, riktigt fin morgon med solen som just gått upp över staden. När vi kom fram fick jag bekräftat vad min magkänsla sagt- det är ingen lektion denna måndag eftersom de elever som jag läser kursen med har lov. Vi vände och traskade hemåt, och för att inte bli helt utan bakning idag så gjorde jag ckokladmaränger med hasselnötter. De står i ugnen just nu och ska snart tas ut.
Det väntas en fin måndag!
 

Torsdag

Det har varit händelserikt sista tiden, mycket på en och samma gång nu, men det reder sig. Det kommer bli bra.
Behöver en tid för skrivandet här, det har halkat efter en del, har en massa bilder på bakverk och mycket oskrivet än. :)
.

Tanke

Onsdag 10/10

 
 
 
Femte dagen på konditoriet. Mörka mornar, oftast har de varit regniga. Lite surt och svårt att dra sig från sängen, ut i mörkret när någon annan ligger kvar och sussar. Men då jag närmar mig Kringlan och känner doften av nybakat så vet jag att det är värt det och att det väntar en bra dag!
Jag har haft sådan tur med människor på platsen som är härliga och hjälpsamma, som lär upp mig och som får dagarna att svisha förbi! Idag fick jag börja dagen med att göra budapestbakelserna, vilket var hitills den bästa gången för mig:) även tårtorna börjar jag ha lite småkoll på, iallafall blåbärsprinsess. Lär mig för fullt! Igår gjorde jag de små söta grod och potatisbakelserna=)
Jagu, jag skulle kunna skriva en roman på allt som händer under dagarna nu, men jag vill inte trötta ut folket för mycket så jag behåller det mesta för mig själv, och så printar jag ner en del här lite då och då.. får se hur det går;)
Men bilder kan jag lägga hit, de får tala för sig=)
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Miniresa

Fyra och en halv timme senare är vi snart framme i Sundsvall, där pauser vi med käk. Och jag tänkte försöka hitta ett par hörlurar till telefonen så jag kan se lite avsnitt av det som missats i veckan:) ..får se ifall han går med på att jag får vara passagerare så länge;) så kan ju han få lyssna på sin hårdrock!
Vi räknar med att komma fram kring sju ikväll tror jag, blir skönt och mysigt med ett par hotellnätter med älsklingen. Och samtidigt gå på bröllop och ha det trevligt, innan den långa resan hem väntar.

Rosa blad

Nu sitter jag och väntar på att min cykel ska bli färdig, jag hade några ärenden på stan så då passade jag på att svänga förbi cykelaffären och se om de hade tid för att byta till vinterdäck, han hade tid redan idag, är skönt när det rullar på!:)
Efter några ärenden gick jag in i blomaffären och köpte hem lite färg i kruka.Bestämde mig för två rosa kalanchoe och en lite mindre växt med även den rosa små blommor, jag är säker på att det är en likadan som syrran och jag hade när vi var små, fast i lila färg.. Måste bara vara så:) Och med att köpa den stödjer man rosa bandet, så det var en bra affär.
Idag skulle jag egentligen ha varit i skolan och haft konditori, men de andra hade studiedag så jag fick vara ledig. Imorgon är också en ny dag, då är det på bageriet och då börjar jag 05.30. Just nu känns det lite tidigt att kliva upp ännu tidigare än förut, men jag är övertygad om att det är värt det. För..som jag har väntat på det här!:)

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0