Julen är här..!

Yes det är den.
Det har varit en bra jul, mysiga speldagar/kvällar. Flams o trams. Och granen såg inte så dum ut iår heller.
 
 
  
 
  
 
  
   
 
  


Bombombambom!

Lusse lelle lusse lelle elva nätter före jul, lusse lelle lusse lelle elva nätter före jul..!
13de idag. Lucia. Upp och hoppa 5.30 för att åka in till en lägenhet som var 9 grader varm. Satiken, tror det var bland det kallaste det varit här. Drog upp elementen och satte ugnen på full värme..kanske inte så miljöbra men det var som att benen i kroppen frös och det var bara för kallt att ingen filt lr duntäcke hjälpte. När jag sen gick iväg till läkaren ett par timmar efteråt hade det blivit lite varmare.
Vilket läkarbesök. Helt galet konstigt.
Va lixom som att det som hände, inte händer. Jag ville helst till en annan läkare men bestämde mig för att ge henne en till chans, hon kanske bara hade haft en dålig dag sist jag var där. 
Men när hon, efter att vi pratat en liten stund, sa att hon skulle gå och hämta bedövning, kortison o sprutor och att jag kunde sitta kvar och vänta började mina tankar gå runt. 
..fast jag kunde inte tänka negativt, lixom det kunde ju lika gärna gå hur bra som helst. 
Hon kom tillbaka med en sån där grå liten pappersskål, med flera olika inplastade saker i, och en stor flaska med något innehåll. Efter att hon spritat sina händer och min hand så började hon. Sen gick det som i en film. Sprutor, bedövning, blod, ledvätska, kortison, sprutor som ramlar ner på golvet. Slut på sprutor. När hon bad mig trycka på såret så hon kunde gå och hämta ny spruta så var jag som i en annan värld. När hon gått från rummet började jag småskratta, det lixom var en så overkligt knäpp situation. Hon kom tillbaka och det blev inte så mycket bättre. Yrsel och vatten, faktiskt ganska obehagligt.
Skönt när det var över.
Jag vet inte riktigt vad, men om det nu ändå var en dålig dag för henne igen, så tycker jag att hon har såna dagar lite för ofta för de jobb hon har. No more besök hos henne, det är jag bestämd på.
Eftermiddagen blev desto bättre, lussebak och knäck med brorsan till lite julmusik vi letade fram. Stämningen var inte hundra jul, men det gör inget.



Fint!

Satt o kollade i några fotoalbum i helgen och hittade en bild som jag inte kunde bläddra ifrån.
Så mysigt vi haft det:)



En vecka.



Nu är kontraktet påskrivet, och 1feb är jag där! Jag tror det kommer bli bra. Han hade fått in kakel o klinkers, spotbelysning och kökets olika manicker var snart på rätt plats. Längtar! Har börjat tömma ut grejs från nuvarande lägenheten som jag inte kommer behöva, som fått åka ut till mitt rum på landet. Vilket kanske inte är så jättelyckat eftersom vattenläckan i köket hos föräldrarna gjort att en massamassa saker står inne på samma rum. Men de ska nog gå fint, bara ta i med lite mer kraft o trycka in de sista sakerna så står de säkert stabilt tills någon ska åt nåt av allt.
Veckan har gått rätt fort samtidigt som mycket har hänt, det har varit intensivt på jobbet, blev två dagar utan lunchraster. Trött och yr men det gick.
I tisdags var sista dagen på dagis, har vart underbart kul! Fina barn med fina personligheter och bra personal! Fixade ihop en ask med kola som jag bakade dagen innan som de fick som tack. O jag fick ett hjärta av ståltråd med pärlor i som en arbetskompis hade gjort. Den hängde jag upp i de lilla fönstret hemma i hallen, ser fint ut!
På måndag ska barnen lussa och jag blev inbjuden, hoppas kunna hinna förbi men ska baka med Johan samma dag så det krockar nog. Lucia är en av de mysigaste dagarna någonsin!

 






10/12
Grattis syster! Hoppas du fick en fin kväll, lät trevligt med middag oså. Längtar till vi ses, nu äre bara några dagar kvar!




Första december.

Ojoj vad tiden går fort ibland.
Sommar. Måndag-helg. Måndag-helg. Måndag-helg... Vinter. 
Tjejkvällar med singstar, matlagning och dansande! Guld.
Första advent med lussebullebak, glögg och idag första december.
Under gympalektionen var det smått svårt att koncentrera sig på barnens hinderbana då de doftade jul av lussebakning från våningen ovanför.
Idag har jag börjat möta min rädsla för hajar lite, på eftermiddagen var jag med några av barnen i biblioteket. Flera gånger tidigare har några frågat om jag kan läsa boken om hajar med dem..men jag har ursäktat mig varje gång och försökt berätta för dom vad hajskräck är, och att jag har det.
Söta som de är har de istället själva kollat i boken och varje gång en bild på en haj dykt upp har de nästan skrikit "nej! kolla inte nu Elin!", då jag i samma soffa suttit och läst en annan bok för andra barn.
Idag var ytterligare en eftermiddag med en stund i biblioteket och när han frågade om boken om hajar, och sen kom på att jag inte vågar så bestämde jag mig för att våga, och när han förstod att han verkligen fick välja vilken bok som helst med de djuren i gjorde han det med en undrande min i ansiktet, som om det verkligen kunde var sant att jag menade det. Lite osäker blev jag när jag såg vilken han valde, men han sa, precis som jag nyss sagt till honom, att det var dags för mig att möta rädslan. Och yes jag gjorde det, tack vare denna sjuårige pojke! ..fast alltså jag gillar inte hajar. 







Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0