Höst!

Imorse sken solen genom de gråa molnen. Nu har det regnat, solen är forsvunnen och färgen ute är grå, men jag känner mig lycklig. De lixom pirrar i kroppen och jag kommer på flera saker som jag vill göra, som jag längtar efter. Jag vet att det blir en bra dag idag!
Trots de gråa, kanske något trista vädret så är det hösten som kommit och även om man tänker att det blir en mörk och jobbig persiod så finns det en hel del saker som kan visa det motsatta. Tänk bara på alla löv som sätter färg där ute, solen som känns extra varm när den tittar fram och alla mysiga tekoppar som man förtjänar! Några stearinljus, boken, favorit koftan och den mjuka halsduken..vantarna, höstjackan och mössan som stickades i högstadiet, ens vänner, familjen, djuren. Jag kan inte direkt säga att jag inte gillar hösten, tvärtom är den fin! ..tror det gäller att plocka fram sånt som gör dagarna värda:)






Ronja


Igår var vi hemåt en sväng, ut i skogen och plockade bär. Det är så otroligt vackert..blir lycklig av alla färger. Ronja var med, och hon passar perfekt bland höstens alla färger. Hon sprang runt i skogen, hoppandes upp och ner bland lingonrisen och sken av glädje. Hon gör mig glad! Då hinken blivit full och blåsten hade börjat kyla ner oss så blev det en fotopaus innan vi skulle gå tillbaka till bilen o fika.




Syster


Vem ska jag hämta?

”Vem ska du hämta? Vem,vem?”-Är den första fråga jag får av tre små tjejer som just slutat busa och hoppa runt i soffan. De kollar på mig med nyfikna ögon och jag förstår deras oigenkännande blickar. Jag berättar att jag inte ska hämta någon men att jag letar en fröken och frågar om de vet vart de finns någon. I mun på varandra svarar de ”hon är där ute och..” ”ja hon är där men hon är faktiskt där..” ”..men hon är ju där ute och den andra är nog där..” och pekar åt olika håll när dom beskriver. Men hjälp av deras något förvirrande svar förstår jag att fröknarna är utomhus, alla tre.
Så jag säger tack så mycket för hjälpen och går till baksidan av huset där jag helt riktigt träffar på en fröken som står men några små pojkar som springer runt på gräset. Jag går fram och presenterar mig och kollar om jag kommit till rätt förskola, vilket jag har. En av killarna kommer fram och frågar mig vem jag ska hämta, varpå fröken berättar att jag inte ska hämta någon utan vara här, med dem idag. ”Vilken tur!! ..För hon den andra fröken är så sträng!” säger han med ett leende och går därifrån.

 


hmm..gott.

Utat
aptit
och
när
jag
väl
kommer

vad
jag
ska
prova
att 
äta
och
har
lagat
det
klart

ser
det
ut
som
spya
...
det
är
inte
rättvist
!


Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0