Vit morgon

Vita, snöiga dagar här ute på landet. Det är så stilla och lugnt.
Så lätt att bara kliva i ett par fodrade stövlar, klä in sig i en jacka och ta ett kliv utanför dörren så står man mitt i naturen. Ibland i en härlig naturupplevelse, som gårdagens morgonrastning av hunden.
Som så många gånger förr sveper man vant med blicken över åkrarna och ser då och då förändringar som visar sig vara en skoter, en människa eller som allra oftast, ett djur. Igår när vi kom ut sprang en räv runt på åkern nedanför, den var fullt inne i sin jakt på möss. Hoppandes, grävandes, ätandes. Supervacker verkligen!
Tittar sedan åt höger och ser en hjord renar gräva efter mat på en annan åker.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 

 
 
Kvällens middag lagades utomhus i murrikka. Riktigt mysigt, pappa hade fixat en stubbe där vi stekte ena pannan med mat, såg riktigt mysigt ut och luktade sådär gott som det gör när man eldar ute!
 
 

December

 
Julen närmar sig. Aldrig har tiden gått såhär fort förut, dagarna springer iväg och snart är julafton här. Ojoj. 
Granen packade vi upp igår, jo vi kör med plast tills vi flyttat ut på landet och kan hugga oss en riktig gran som vi själva kan gå o välja ut under hösten.
Ljusslingan hänger längs med gardinstängerna och lussebullarna är bakade. 
På måndag kommer syrran och mormor upp, sen är det bara snön som fattas. Det faller lite ute nu, får se om det är något som stannar kvar.
Det känns som det väntar en mysig jul, första julen för Cornelis!:) Jag ska visa honom alla härligheter som hör julen till. Alla ljus, varma famnar, snön, brasan, paketen.. Jag hoppas att han under årens gång kommer uppleva julen på liknande sätt som jag gjorde då jag var liten, den där kittlande, spännande, förväntansfulla, extra mysiga stunden.
 
 
 
 

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0