Kräftor, tavla och några fler bilder från kameran

Ja, nu har kamerans bilder blivit överförda till datorn:) Jag har tappat det där med fotograferandet känner jag. Kameran glöms bort där den hänger inne i sovrummet, och att ta fram den är inte alltid det som händer när jag ser en bild som hade varit fin att fota. Jag ska försöka bli bättre med den igen, är ju riktigt roligt när bilderna blir som man vill!:)
Några bilder är från förra veckans kräftskiva med Emmelie och Joel, åter igen en trevlig kväll med det lilla gänget! Och trots vår klumpighet att glömma tina kräftor så fixade det ju sig riktigt bra! Tack för kvällen:)



Igår var vi på stan, en sväng in på röda korset där jag fick syn på en turkos tavla med en flicka och en pojke som stod och såg sådär gulligt kära ut. Efteråt fortsatte vi till andra affärer där jag testade lite kläder, undertiden kilar Sebastian iväg och skulle köpa nån träningsgrej, (..det var iallafall vad han sa) När vi kom tillbaka till bilen för att åka hem stod ett paket på min plats, vad kan det ha varit tro?! Tavlan!:) hihi så söt. Så nu sitter den uppe på en vägg hemma.
 



Bilder från gårdagen och ett par helger sedan, då vi var ner en sväng på landet och hälsade på hos mina föräldrar. Och Frida hade tagit den soligaste platsen.:)

Fredag kväll.

Och så kom fredagen, nu får äntligen Sebastian och jag lite tid tillsammans!:) Vi har just skjutsat in pizza i ugnen och när den är färdig blir det soffläge:)

Torsdag 27/9

Vilket regnväder!! Det har öst ner hela dagen, vilket det verkar ha gjort över de flesta sveriges delar. Mysigt på ett sätt, det något mindre mysiga blir att ta sig till och från olika ställen, med regnet piskande mot sig. Väderfarbron sa precis att det kommer mer regn de närmaste dagarna, så det är väl bara att se det som tillfällen att krypa upp i soffan, dricka muggar med te och vakna till dropparna som slår i marken. Kanske det tilloch med skulle bli snö, kan det stämma?!
----
Tandläkarbesöket igår gick bra, dock rätt ont då det skulle tas en massa bilder längst bak för visdomständerna, men nu är det klart och under hösten väntar två operationer för att få bort de små rackarna. Läskigt, och inget jag ser fram emot men det ska ändå bli skönt, jag hoppas verkligen värken släpper!
----
 
Imorse kom två personer från Norran förbi på cafét, de skulle fota smörgåstårtan som jag fixade iordning just innan jag slutade för dagen igår. Det ska tydligen bli annons om den goda biten nästa månad. Gott!!
(..den fotades utan plast, men jag hann inte med att knäppa då!)
 
 
Må gott!:)
----

..Frukter, och lite av varje

Snart har de tre första veckorna på utbildningen gått, mina dagar på cafét räknas ner, och byts nästa vecka ut till konditoriutbildning på skolan en dag, och resten på bageriet. Upp ännu en halvtimme tidigare men det kommer gå fint! lite trötthet får man räkna med.
------
Här sitter jag i nuläget och är smånervös inför imorgon, jag har tid hos tandläkaren. De där förbannade envisa visdomständerna strular, så imorgon får vi se vad de säger. Hade faktiskt varit skönt att kunna gapa igen som vanligt, utan en massa värk.
En annan grej som hunnit hända är att tomaterna mognat och börjat lossna från plantan, det blev några stycken, superkul att det lyckades!!:) Nästa gång jag planterar så hoppas jag ha ännu bättre förutsättning för dem än en balkong att växa på. Citronträdet ser liknande ut som det länge har gjort, men jag hoppas de växer till sig lite smått så frukten framöver blir sådär gula och fina som de ska bli. Sen är det chilin som också står på fönsterbrädan och det har kommit flera stycken, får se om de har någon styrka sen när det blir dags att testa:)

Näp, nu är det dags för att få hårtvätten bortgjord, och sedan tända några levande ljus och krypa upp i soffan.
Hade fint!

Prinsess..prinsess

Snart ringer klockan och då är botten till tårtan klar. Just nu, genom ugnsglaset ser den riktigt go och uppblåst ut, nu gäller det bara att den håller sig så! Vaniljkrämen är första gången jag gör själv, men det både ser ut som och smakar vaniljkräm så det blir nog bra. Snart ska jag färga och rulla rosor, så de är klara tills då resten blivit fylld och överdraget av marsipan kommit på plats. Ikväll blir det fika!:)

Höst

Klockan är 20.09, och jag är fortfarande vaken. Igår vid denna tid hade jag hunnit somna för natten, trött så in i norden. Herr Seb tyckte visst inte jag var så rolig som slockna innan kvällen hann sluta..men är man trött så är man!:) Ska hålla ut ett tag till ikväll iallafall:)
Jaa, alltså dagarna rullar på, tidiga mornar med tomma gator och höstig kyla. Fler saker börjar falla på plats, dagarna som gått har gett mig riktigt mycket nytt! Och när dessa grunder sitter, tex vart alla matvaror och grejor finns, vilka ingredienser det är i de olika sallader/mackor/måltider, och vart i montern kakorna/bullarna har sin plats, blir det lättare för var dag att hänga med i tempo och allt annat som jag har att lära in. Skoj!:)
Nu har halva veckan gått, och fredagen närmar sig. Ser fram emot den extra mycket eftersom det är den inplanerade kräftskivan då. Bättre sent än aldrig;)

Veckan som gått, och träning idag

Nu sitter vi här bredvid varandra och knapprar på våra datorer. Snart ska Seb iväg till jobbet, så jag får fördriva det som blir kvar av kvällen själv tills han kommer hem på morgonen igen.
Idag återupptog jag träningen, den har legat vilandes nästan en vecka, så det var skönt att komma igång igen!
Sen är det ju lördag idag, vilket betyder att det hunnit gå en hel vardagsvecka på cafét. Skönt känns det att ha första veckan avklarad. Dels för att jag äntligen har fått min dröm startad, och sen är det ju ganska så tufft första veckorna då allt på platsen är nytt.. Men nu kan jag göra er en smörgåstårta, olika panini, räkmackor mm, sallader och nästan allt det andra i matväg som bjuds att köpa på cafét. Tårtorna, kakorna, bakelserna och brödet får jag lära mig först om några veckor då jag börjar på bageriet. Det ska bli så roligt nu, varje gång leveransen med gófikat kommer känns det som att någon försöker retas- jag vill också kunna göra sådana fina bakverk!!:)

Måndag morgon

Klockan hann inte ens ringa denna morgon, jag måste ha vaknat sekunden innan den slog over till 04.00. Oförskämt vaken och nästintill pigg kilar jag upp och funderar om det verkligen ska vara såhär lätt att ta sig upp mitt i natten. Kanske det sitter nått i nån liten nervositet inför första dagen.. vi får se framöver!;) Allt ute är mörkt, ingen på andra sidan har dragit upp sina persienner än och radion spelar Jag mötte Lassie- det är en tidig måndagsmorgon.
Wish me luck och ha en bra dag!

Höst

05.50 ringde klockan, jag funderade en kort sekund ifall jag skulle följa med upp eller sova ytterligare knappa timmen tills nästa klocka skulle ringa. Det blev det senare, rullade ihop i värmen som fanns kvar i täckena, kände mig lite lyxig som fick ligga kvar en stund till, även lite orättvis mot Seb. Men med tanken på att mina tidiga mornar snart börjar så var jag snart tillbaka till drömmarna jag just lämnat.
Min tur nu! Solen skiner och en sådan morgon kan inte göra mig annat än glad. Hösten kan vara rätt fin ändå! Nu ska jag starta dagen, dricka upp teet och cykla neråt staden.
Trevlig dag!

Nu är det dags..




 
Kan knappt tro det är sant än, igår kom jag hem med några böcker och ett stort leende på läpparna!:) Så länge jag/vi väntat och nu tillslut är det så nära...mötet gick fint! Var där knappt två timmar, och hann både få vara med att planera upp min studieplan och sedan kika i kökets lokaler som vi kommer använda till de första kurserna i bageri och konditori.
Senare i veckan ska jag träffa min handledare på konditoriet och sedan är det väl bara att förbereda sig inför studier igen!:) Dock i en helt annan form, ingen bänksittning dag ut och dag in, vilket jag är glad över!

Det närmar sig..

Nu börjar det närma sig, snart dags för mig att hoppa på cykeln och rulla ner till Universitetet. Mötet väntar, och jag är smått nervös, men precis som en klok man sa så har jag redan platsen- så vad oroar jag mig för? Inte vet jag..:)
Det blir kul att höra hur planerna ser ut, och hur vi bygger upp studietiden. Önska mig lycka till, och sänd en tanke vid 10.00!:)
 

Det börjar röra på sig..

..Ja det börjar sannerligen röra på sig.
Igår fick jag det glädjande beskedet att jag får gå utbildningen!!
Så nu på måndag har jag ett inbokat möte med berörande personer för att lägga upp studietiden. Helt fantastiskt, fantastiskt!!!  Efter den långa väntan, månad efter månad, och hinder utav olika slag så får jag det meddelande jag så länge har väntat på. Jag skuttar runt, läser igen om det verkligen är sant och springer ut i hallen och ropar på Sebastian. Han kommer mötandes med ett stort leende och får en glädjeskrikande mig upphoppandes i sin famn. Äntligen! Jag är så glad över det, svårt att riktigt förstå men det är sant. Nu hoppar jag att det kommer gå bra på måndag, ska bli kul att höra mer om allt och när det kan köras igång. Det känns som det här är det rätta och jag hoppas verkligen det! Helt klart värt att prova på och se:)
 
Må väl!
 

Sommar längs sveriges vägar



Första resan under sommaren gick med bil: Skellefteå-Umeå-Stockholm-Linköping-Åtvidaberg-Stockholm-Umeå-Skellefteå. Äntligen fick jag träffa de nya småkusinerna, och annan släkt!:) Missade ju tyvärr förra årets resa då så gott som hela släkten anslöt sig i Linköping, så denna resa var uppskattad och efterlängtad. Jag hade bara viljat ha med mig Sebastian också, då hade den varit fulländad. Men vem vet, kanske kommer det ett nytt tillfälle längre fram..
 
 

Elliines

Här på sidan blandar jag bilder och text om vartannat, mina tankar, upplevelser och funderingar. Kan vara så smått som en vardaglig glänsande stund till bildserier från resor eller bara från en fotostund. Det startade som en avskrivningssida för mig själv, som sedan på något vis fick rötter till familjens och vänners datorer.. Inspirationsflöde är nyckelordet för det som kommit upp här. Trevlig läsning!

RSS 2.0